«

»

Грижа за очите

Активни съставки и действието им :Течни кристали®; включително холестерол
Налични в продукта: Серум за околоочния контур с широк спектър на активност
Зеленикави брилянтни течни кристали с висок вискозитет, които съдържат смесица от липоидни деривати на холестерола. Извлечени са от много пречистен ланолин (мазнина от вълна). Течните кристали се носят неразтворени в продуктите с гелообразна формула и се пукат при нанасянето им върху кожата. Придават гладък и еластичен завършек.Пептиден комплекс Халоксил®, включително: вода, глицерин, стеарат-20, Ен-хидроксизуцинимид, палмитоил олигопептид, палмитоил тетрапептид-3, хризин
Наличен е в продукта: биомиметичния крем за около очите
Тъмните кръгове около очите не се дължат непременно на липсата на достатъчно сън, а по-скоро на тънката, кръвоносна зона на кожата, която е податлива на обезцветяване. Халоксил™ е нова съставка, която е предназначена за намаляване на тези тъмни кръгове.
Активните вещества в Халоксил™ са насочени към първопричината за тъмните кръгове – пигментирани вторични продукти, които навлизат в крехката зона около очите и обезцветяват кожата.
Ин витро изследванията са показали, че Халоксил™ спомага за подобряване ефикасността на естествения процес на премахване на пигментираните остатъчни продукти посредством:
– образуване на комплекс с желязото за неутрализирането им и превръщането им в разтворими вещества за премахване;
– стимулиране проявата на ензима, който участва в естественото премахване на пигментираните остатъчни продукти;
– облекчаване на възпалението, което може да доведе до крехкост на съдовете

Мек фокус полимер, включително: Полиамид-5
Наличен е в продукта: биомиметичния крем за около очите
Новият мек фокус Полимер образува незабележим слой върху кожата, който видимо намалява бръчките. Това е оптичен повърхностен ефект.
Сквален, включително: сквалан
Наличен е в продукта: подхранващ балсам за около очите, биомиметичния крем за около очитеТова е чиста, естествена, без способност към отмиване фракция на зехтин (минимум 96% сквален), перхидросквален съответно. Това е естествен компонент на кожния себум и липидния слой на епидермиса. http://bonivito.com/?p=1334 http://bonivito.com/?p=1334Той е биомиметичен, т.е. идентичен на кожата; поради което са до голяма степен съвместими с кожата, намалява трансепидермалната загуба на влага и придава комфортно, прозрачно усещане на кожата.